معایب پروتکل knx چیست؟
پروتکل knx یکی از پروتکلهای رایج برای هوشمند سازی ساختمان است که شما در آن میتوانید ضمن تامین آسایش خانواده، مصرف انرژی در خانه را کاهش دهید. پروتکل knx یک پروتکل بیسیم است که برای ارتباط میان اجزای مختلف خانه هوشمند استفاده میکنند. در حال حاضر استفاده از knx به عنوان یک استاندارد جهانی مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است؛ اما بهتر است شما برای استفاده از این پروتکل در هوشمند سازی ساختمان خود به مزایا و معایب آن مسلط باشید؛ زیرا اطلاع در مورد مزایا و معایب پروتکل knx به شما کمک میکند تا با توجه به شرایط ساختمان خود انتخاب بهتر و درستتری داشته باشید.
کاربرد پروتکل knx چیست؟
عبارت KNX مخفف Konnex است که از آن به عنوان یک استاندارد باز و پروتکل ارتباطی یاد میکنند. این پروتکل به صورت گسترده در هوشمند سازی ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد و اجزای مختلف سیستم را به صورت کامل با هم ارتباط میدهد. این روش از اتوماسیون خانگی به صورت بیسیم با یک فناوری سبز و پایدار است. استفاده از این پروتکل در خانهها باعث صرفهجویی در مصرف انرژی تا ۶۰ درصد میشود که شما به کمک آن میتوانید طیف گستردهای از تجهیزات را تنها با یک نرمافزار مدیریت نمایید.
در پروتکل knx کابلی به نام کابل باس وجود دارد که مانند یک سیستم عصبی مرکزی در تمام ساختمان گسترده شده است. کلیه تجهیزات در سیستم اتوماسیون به کمک باس در ارتباط با هم کار میکنند. این تجهیزات از یک کنترل کننده مرکزی دستور دریافت میکنند و برای تامین برق آنها یک زوج سیم به موازات سیم باس در کل ساختمان میکشند.
انعطافپذیری پروتکل knx بسیار زیاد است و شما از آن میتوانید در ساختمانهای زیادی استفاده نمایید. از این پروتکل میتوانید برای مدیریت سیستم روشنایی، سیستم تهویه هوا، سیستمهای صوتی و تصویری، سنجش انرژی و نظارت بر آن، امنیت و مراقبت، اتصال IP و دسترسی از راه دور و غیره استفاده کنید. لذا هیچ گونه محدودیتی در استفاده از آن در پروژههای مسکونی، تجاری و عمرانی وجود ندارد.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
معایب پروتکل KNX در هوشمند سازی ساختمان
استفاده از KNX به عنوان یک پروتکل کاربردی با امکان توسعه بالا وجود دارد که شما میتوانید از آن برای ساختمانها و پروژههای مختلفی استفاده نمایید. استفاده از این پروتکل معایبی نیز دارد که شما بهتر است قبل از سفارش آن در ساختمان خود حتما در مورد آنها اطلاعاتی را کسب کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید.
هزینه بالای راهاندازی پروتکل KNX در ساختمان
استفاده از پروتکل KNX به عنوان بستری برای هوشمند سازی ساختمان نیاز به هزینه بیشتری دارد. لذا تنها ساختمانهای خاصی میتوانند از این روش هوشمند سازی برای سازه خود استفاده نمایند.
تعمیرات و نگهداری پرهزینه تجهیزات هوشمند سازی خانه KNX
با توجه به این که کلیه تجهیزات هوشمند سازی KNX قیمت بیشتری نسبت به پروتکلهای دیگر دارد. لذا در صورتی که دستگاهی خراب شود باید هزینه بیشتری را برای تعمیر آن بپردازید. همچنین هر شرکتی نمیتواند تجهیزات هوشمند سازی شما را تعمیر کند. لذا باید با کارشناس و متخصص نصب و تعمیر آن صحبت کرده تا وارد عمل شود و تجهیزات هوشمند شما را تعمیر نماید.
برنامهریزی و سناریونویسی پیچیده در پروتکل KNX
همان طور که میدانید شما با برنامهنویسی میتوانید سناریوهای پروتکل KNX را گسترش دهید. برای برنامهنویسی پروتکل KNX شما باید با یک متخصص برنامهنویسی صحبت نمایید. لذا هر کسی نمیتواند سناریونویسی انجام دهد؛ بنابراین در این مورد شما نیاز دارید با افراد متخصص صحبت کنید که برنامه نویسان آنیپکو به عنوان مجریان طراحی و توسعه KNX میتوانند گزینه خوبی باشند.
عدم بازگردانی ساختمان به حالت سنتی در پروتکل KNX
یکی از معایب پروتکل KNX میتوان به عدم بازگشت آن به حالت قبلی اشاره کرد؛ یعنی وقتی شما پروتکل KNX را در ساختمان خود اجرا کردید. حال اگر قصد داشته باشید آن را دوباره به حالت کلید و پریز در ساختمانهای سنتی برگردانید باید هزینه جداگانهای را بپردازید. لذا این کار میتواند برای شما هزینه بر باشد و باید یک سیمکشی در کل ساختمان خود برای کلید و پریزهای تجهیزات انجام دهید.
پیچیدگی نصب و راهاندازی پروتکل KNX
یکی از معایب پروتکل KNX این است که شما برای نصب و راهاندازی آن باید از متخصصان کمک بخواهید؛ زیرا این کار یک حرفه تخصصی است و هر کسی نمیتواند آن را انجام دهد. در واقع شما برای پیادهسازی فناوری KNX در ساختمان خود باید دانش و تخصصی در این زمینه داشته باشید که کارشناسان آنیپکو میتوانند در این زمینه شما را یاری کنند.
محدودیت دسترسی به تجهیزات پروتکل KNX
شما برای راهاندازی فناوری KNX در ساختمان خود باید تجهیزاتی را تهیه نمایید. این تجهیزات به راحتی در تمام شهرها پیدا نمیشوند. لذا شما باید آن را از نمایندگیهای مجاز فروش تجهیزات هوشمند سازی خانه KNX تهیه نمایید. در حال حاضر شما میتوانید کلیه تجهیزات هوشمند سازی آن را در گروه آنیپکو با ارزانترین قیمت و جدیدترین فناوریهای روز دنیا خریداری نمایید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
نکات لازم برای راهاندازی پروتکل KNX
شما برای راهاندازی پروتکل KNX در ساختمان خود باید نکاتی را رعایت کنید که این نکات به شکل زیر هستند.
- یک گذرگاه ارتباطی متناسب با نیازهای پروژه و پروتکل KNX انتخاب نمایید.
- برای برنامهنویسی تجهیزات هوشمند خود در KNX یک فرمت داده انتخاب کرده و متناسب با آن برنامهنویسی نمایید.
- کلیه تجهیزات هوشمندی که قصد دارید با آن پروتکل KNX را در ساختمان خود راهاندازی کنید، آنها را از نظر مطابقت با استاندارد KNX بررسی نمایید.
- برای راهاندازی سیستم هوشمند سازی خانه خود تجهیزات نرمافزاری و سختافزاری را جهت مطابقت با پروتکل KNX بررسی کنید.
- قبل از راهاندازی پروتکل KNX در خانه خود در مورد نحوه دریافت گواهی آن تحقیق نمایید.
پیکربندیهای مختلف برای هوشمند سازی خانه KNX
شما در پروتکل KNX میتوانید از ۴ زیرساخت مختلف برای انتقال فیزیکی دادهها استفاده نمایید. این پیکربندیها به شکل زیر هستند.
پیکربندی TP1
رایجترین پیکربندی برای راهاندازی پروتکل KNX استفاده از TP1 یا زوج سیم به هم تابیده است که از آن برای انتقال داده ناهمزمان و نیمه دوطرفه با سرعت ۹۶۰۰ بیت در ثانیه استفاده میکنند.
پیکربندی PL 110
در این روش از پیکربندی KNX دادهها به صورت ناهمزمان و نیمه دوطرفه انتقال مییابند. این انتقال دادهها روی خط برق با استفاده از سیگنالهای خاص انجام میشود. در پیکربندی PL 110 از فرکانس مرکزی ۱۱۰KHz استفاده میکنند که سرعت انتقال داده در آن ۱۲۰۰ بیت در ثانیه میرسد.
پیکربندی RF
این نوع پیکربندی یک فرکانس رادیویی است که امکان استفاده از کلیدهای تغییر فرکانس را فراهم مینماید. شما در آن میتوانید با رمزگذاری داده منچستر با باند ۳MHz استفاده کنید.
پیکربندی IP
این پیکربندی مخصوص دستگاههایی است که بر اساس IP مانند Ethernet (IEEE 802.2)، بلوتوث، Wi-Fi/Wireless LAN (IEEE 802.11)، FireWire (IEEE 1394) و غیره کار میکنند که شما در آن میتوانید دستگاههای مختلف را با هم ادغام نمایید.
برای اطلاعات بیشتر در مورد مزایا و معایب پروتکل WiFi برای خانه هوشمند این مقاله را مطالعه نمایید.
خلاصه
افرادی که قصد استفاده از پروتکل KNX برای هوشمند سازی خانه خود دارند میتوانند از این پروتکل در ساختمانهای مختلفی استفاده نمایند. استفاده از پروتکل KNX معایبی دارد که اطلاع در مورد آنها به شما کمک میکند تا انتخاب درستی داشته باشید. قیمت تجهیزات KNX نسبت به نمونههای مشابه آن بسیار گران است و برای همین شما باید هزینه بیشتری را برای آنها سرمایهگذاری کنید. پروتکل KNX یک فناوری کاملا تخصصی است و شما در آن باید به دانشهای خاصی مانند برنامهنویسی مسلط باشید.
به یاد داشته باشید که برنامهنویسی و سناریو کار هر فردی نیست و شما برای این کار باید از افراد با تجربه کمک بگیرید. کارشناسان و برنامه نویسان انیپکو به عنوان یکی از متخصصان حوزه فناوری KNX در این زمینه میتوانند به شما کمک کنند تا کل ساختمان خود را با روشهای پیکربندی مختلف هوشمند سازی کنید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.