مزایا و معایب پروتکل WiFi برای خانه هوشمند
برای هوشمند سازی خانه از پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند که آنها را به صورت کلی به دو دسته سیمدار و بدون سیم یا WiFi تقسیم میکنند. استفاده از هر کدام این روشها مزایا و معایبی دارد که پروتکل WiFi به عنوان یکی از جدیدترین روشهای هوشمند سازی خانه مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است. برای همین بهتر است شما قبل از هوشمند سازی ساختمانها و انتخاب نوع پروتکل خود حتما با مزایا و معایب پروتکل WiFi آشنا شوید.
منظور از پروتکل WiFi چیست؟
کلمه WiFi از ترکیب کلمههای Wireless Fidelity (به معنای وفاداری بیسیم) استخراج شده است که در آن تمام تجهیزات هوشمند سازی خانه به کمک فناوری بیسیم بر مبنای امواج رادیویی کار میکنند. در وای فای از فرکانسهای مختلفی استفاده میکنند که ۲٫۴GHz و ۵GHz از جمله رایجترین آنها هستند. ۶ WiFi که قبلاً با عنوان ۸۰۲٫۱۱ax WiFi شناخته میشود با سرعت انتقال داده ۹۶۰۸ مگابیت به عنوان آخرین وایفای این فناوری به شمار میآید. استفاده از WiFi در هوشمند سازی خانهها به عنوان یکی از پروتکلهای قوی با دامنه بسیار طولانی است که میتواند تمام تجهیزات را در فاصله چند متری از خانه مدیریت نماید. لذا شما در آن میتوانید بدون نیاز به سیمکشی اقدامات اولیه را انجام دهید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
مزایا استفاده از پروتکل WiFi در هوشمند سازی خانه
در حال حاضر استفاده از پروتکل WiFi به عنوان یکی از پرطرفدارترین پروتکلها است که شما میتوانید آن را در هوشمند سازی ساختمانهای مختلف استفاده کنید. استفاده از این پروتکل مزایایی دارد که اطلاع در مورد آنها میتواند به شما کمک کند تا بهتر بتوانید با این فناوری روز دنیا جهت هوشمند سازی خانه خود آشنا شوید.
قیمت ارزان پروتکل WiFi
یکی از مزیتهای استفاده از پروتکل WiFi قیمت ارزان آنها نسبت به پروتکلهای مشابه است. شما میتوانید آنها را با قیمت ارزانتری از شرکت آنیپکو به عنوان نماینده رسمی فروش محصولات هوشمند سازی در تهران خریداری نمایید.
کاربرد زیاد پروتکل WiFi
وای فای به عنوان یک از ضرورتهای زندگی مدرن است که شما میتوانید نمونههای مختلفی از آن را در خانهها مشاهده کنید؛ بنابراین خرید دستگاههایی که از قبل مجهز به فناوری وای فای هستند، بسیار راحتتر است.
سادگی استفاده از پروتکل WiFi
یکی از مزیتهای استفاده از پروتکل WiFi در هوشمند سازی خانه میتوان به سادگی آنها اشاره کرد. در واقع وقتی شما قصد هوشمند سازی اتوماسیون خانگی را به کمک WiFi داشته باشید نیازی نیست در آن ده ها دستگاه یا به تعداد کمی تجهیزات هوشمند وصل کنید.
راحتی استفاده از WiFi
شما برای این که بتوانید خانه خود را هوشمند سازی کنید در آن نیاز به اتصال چندین دستگاه مانند دوربین، چراغ و سوئیچ، مانیتور، حسگر و غیره دارید که پروتکل WiFi به شما این فرصت را میدهد تمام این تجهیزات را به راحتی وصل کنید.
قابلیت گسترش آسان پروتکل WiFi
یکی از مزیتهای پروتکل WiFi این است که شما به راحتی میتوانید آن را توسعه دهید؛ یعنی وقتی شما دستگاه جدیدی را خریداری کردید قصد دارید آن را به پروتکل WiFi وصل کنید در این صورت لازم نیست کارهای زیادی را برای آن انجام دهید. بلکه تنها با معرفی آن به شبکه اتوماسیون خانگی میتوانید به راحتی از آن استفاده نمایید. اگر شما از پروتکلهای سیمی استفاده کنید در این صورت باید یک سیمکشی جدیدی را در خانه انجام دهید که زمان و هزینه بیشتری نیاز دارد.
عدم نیاز به کابلکشی در پروتکل WiFi
همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم شما در پروتکل WiFi نیازی به کابلکشی ندارید. لذا میتوانید تمام دستگاهها را در فواصل مختلف به شبکه وای فای خود وصل کنید. منتها این که دستگاه در دامنه ارسال فرکانسهای وای فای قرار داده باشد؛ یعنی اگر وای فای شما تا شعاع ۱۰۰ متر میتواند فرکانس بفرستد دستگاه شما خارج از ۱۰۰ متر نباشد. در غیر این صورت نمیتواند دستگاه را مدیریت نماید. در حالی که در روش سیمکشی شما باید برای هر کدام از تجهیزات در فواصل مختلف حتی در راستای هم باید کابلکشی جداگانهای داشته باشید. برای دستگاههایی که در فاصله دوری از روتر و پریزهای اصلی قرار دارند باید در روش سیمکشی برنامهریزی پیچیدهای داشته باشید.
جابجایی آسان دستگاهها در پروتکل WiFi
در پروتکل WiFi شما میتوانید دستگاهها را به راحتی جابجا کنید. به طوری که امکان حرکت دادن آنها تنها در محدوده شعاع وای فای وجود دارد. لذا اگر شما قصد تغییری در جابجایی دستگاههای هوشمند در خانه خود داشته باشید میتوانید آن را بدون نگرانی انجام دهید. در حالی که در روش سیمکشی شما باید مسیر سیمکشی را عوض نمایید.
معایب استفاده از پروتکل WiFi در اتوماسیون خانگی
استفاده از هر کدام از پروتکلهای اتوماسیون خانگی معایبی نیز دارد که اطلاع در مورد آنها به شما کمک میکند تا این پروتکل را با آگاهی کامل خریداری نمایید. لذا وجود برخی از معایب در پروتکل WiFi به خریداران کمک میکند تا پروتکل دیگری را تهیه نمایند.
عدم طراحی پروتکل WiFi برای ایجاد شبکههای مش
شبکه مش به شبکهای که گفته میشود که در آن دستگاههای مختلف میتوانند در حال تعامل و گفتگو با هم باشند. در این شبکه مسیرهای مختلفی برای دستگاه مقصد معین میشود. وجود یک شبکه مش در هوشمند سازی خانه به شما این اطمینان را میدهد که دستگاهها دائم در حال ارتباط با هم باشند و بعد از آن که از دستگاههای مختلف عبور کردند سیگنالهای خود را افزایش دهند و از افت آنها جلوگیری نمایند. به طوری که اگر دستگاهی در مسیر شما خاموش شده باشد در این صورت دستگاه مسیر جدیدی را برای تعامل با دستگاههای دیگر جایگزین میکند. لذا بر اساس این میتوان بیان کرد که پروتکل WiFi برای این نوع شبکهها طراحی و تولید نشده است. در حالی که از آن برای این گونه شبکهها استفاده مینمایند.
مصرف زیاد انرژی در پروتکل WiFi
یکی از معایب پروتکل WiFi نسبت به دستگاههای مشابه این است که میزان مصرف انرژی در آن نسبت به دستگاههای ZigBee، Z-Wave یا Bluetooth Low Energy (BLE) 10 بیشتر است. این پروتکل باتری شما را زودتر خالی میکند که این کار میتواند در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلاتی در سیستم هوشمند سازی ساختمان شود. از طرف دیگر ZigBee، Z-Wave و BLE برای دستگاههای بهینه طراحی شدهاند که میتوانند میزان مصرف انرژی در خانه شما را کاهش دهند.
محدودیت در تعداد دستگاههای قابل اتصال در WiFi
شما در شبکه وای فای دستگاههای محدودی را میتوانید به سیستم هوشمند سازی ساختمان متصل کنید که این رقم در اکثر پروتکلهای WiFi به ۳۰ دستگاه میرسد. در پروتکل Z-Wave میتوانید ۲۳۱ دستگاه و در ZigBee هزاران دستگاه را اداره نمایید.
امکان تداخل در امواج پروتکل WiFi
یکی از معایب پروتکل وای فای میتوان به امکان تداخل امواج آن با امواج رادیویی دیگر اشاره کرد. اگر شما در خارج از شبکه امواج رادیویی دیگری را دریافت کنید میتواند بر عملکرد سیستم شما تاثیر بگذارد. به همین دلیل در کل سیستم اتوماسیون خانگی شما اثر گذاشته و آن را مختل میکنند. در حال حاضر اجاقهای مایکروویو، سایر لوازم جانبی بیسیم، چراغهای فلورسنت، دستگاههای بلوتوث و تلفنهای بیسیم میتوانند با ایجاد امواج مختلف در عملکرد شبکه وایفای اختلال ایجاد کنند.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
خلاصه
پروتکل WiFi به عنوان یکی از رایجترین و محبوبترین پروتکلهای هوشمند سازی خانه است که شما در آن میتوانید دستگاههای مختلفی را از راه دور و نزدیک تنها در شعاع تحت نظر وای فای مدیریت کنید. در تعداد دستگاههای قابل اتصال به این پروتکل محدودیت وجود دارد و شما در اکثر مواقع بیش از ۳۰ دستگاه را نمیتوانید به آن اضافه کنید. در حالی که این دستگاهها طول عمر مفید بیشتری نسبت به نمونههای سیمدار خواهند داشت و شما میتوانید آنها را راه دور کنترل نمایید. حال با توجه به مطالب ذکر شده در بالا اگر شما علاقهمند به استفاده از پروتکل WiFi در هوشمند سازی خانه خود شدید میتوانید با کارشناسان و نصابان انیپکو مشورت نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.