اجزای پروتکل KNX چیست
هوشمند سازی خانه یکی از موضوعات مهمی است که امروزه تمرکز زیادی روی آن شده است تا از طریق آن بتوانند امنیت خانهها را افزایش دهند. برای هوشمند سازی خانه از پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند که پروتکل KNX یکی از محبوبترین آنها است. این پروتکل مزیتهای زیادی دارد که شما ضمن استفاده از آن میتوانید به راحتی آنها را برنامهنویسی کرده و دستورات جدیدی را به آن اضافه نمایید. حال اگر دوست دارید بدانید که چرا پروتکل KNX محبوبیت زیادی دارد و افراد مختلف از آن استفاده میکنند میتوانید تا انتهای مقاله همراهی کنید.
پروتکل KNX چیست؟
در سالهای اخیر موضوع صرفهجویی در انرژی و امنیت خانهها یکی از موضوعات مهمی است که در خرید، فروش و ساخت خانه به آنها توجه میکنند. به همین دلیل خانهها به سمت هوشمند سازی ساختمان پیش رفتند که در این مسیر از پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند. این پروتکلها به صورت بیسیم یا سیمدار کار میکنند که در روش KNX شما به صورت کاملا بیسیم عمل میکنید. KNX مخفف Konnex است که از چندین دستگاه برای ساخت سیستم یکپارچه مدیریت ساختمان استفاده میکنند. شما در این پروتکل میتوانید کلیه تجهیزات روشنایی، پردهها و پنجرهها، سیستم تهویه مطبوع، سیستمهای امنیتی، دوربینها، آسانسورها و غیره را از راه دور به کمک اینترنت کنترل نمایید.
در حال حاضر KNX یک استاندارد زبان باز برای هوشمند سازی تجهیزات در جهان به شمار میآید که به راحتی قابل توسعه هستند و میتوانید قوانین جدیدی را برای آنها اعمال نمایید. در ساخت این پروتکل از استانداردهای EN 50090، EN 13321-1 و ISO/IEC 14543 استفاده میکنند.
KNX یک انجمن در کشور بلژیک دارد که تولیدکنندگان تجهیزات هوشمند سازی خانه میتوانند در صورت تمایل به عضو این انجمن در آمده و تجهیزات خود را مطابق با استانداردهای آن طراحی و تولید کنند. در حال حاضر بیش از ۱۴۰ شرکت تولید کننده تجهیزات هوشمند سازی در این انجمن عضو هستند که شما میتوانید تجهیزات خود را از آنها مطابق با استانداردهای بینالمللی KNX خریداری نمایید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
نحوه عملکرد پروتکل KNX و اجزای تشکیل دهنده آن
همان طور که در بالا برای شما بیان کردیم استفاده از پروتکل KNX در میان علاقهمندان به هوشمند سازی خانه محبوبیت بالایی پیدا کرده است. حالا اگر دوست دارید بدانید که عملکرد پروتکل KNX چگونه است تا با کارکرد آنها آشنا شوید در این جا بیان خواهیم کرد.
قسمت اصلی پروتکل KNX را یک خط انتقال تشکیل میدهد که در واقع یک کابل سبز رنگ است. به هنگام راهاندازی سیستم هوشمند سازی خانه این خط انتقال از یک سمت به منبع تغذیه و از طرف دیگر به صورت یکدست به تمام تجهیزات هوشمند سازی خانه وصل میشود. به طوری که همه این تجهیزات از طریق خط انتقال به هم و منبع تغذیه وصل هستند. تمام تجهیزاتی که به وسیله خط انتقال در هوشمند سازی خانه به هم وصل میشوند به کمک سنسور یا دتکتور کنترل خواهند شد تا ساختمان را به راحتی به کمک گوشی یا تبلت خود مدیریت و کنترل نمایید. در واقع اجزای پروتکل KNX را سه قسمت مختلف تشکیل میدهد.
سنسورها
این سنسورها در دکمهها، ترموستاتها و غیره قرار دارند و اطلاعات را از دستگاهها دریافت کرده و از طریق خط انتقال آنها را منتشر میکنند.
عملگر یا اکچویتورها
این قطعات اطلاعات را از خط انتقال دریافت کرده و آنها را تجزیه و تحلیل میکنند.
کنترلکنندهها
این قطعات هوشمند، اطلاعات دریافتی را تحلیل کرده و تجهیزات را به کمک آنها کنترل میکنند. برای این کار دستورات لازم را به آنها را ارسال میکنند. به عنوان مثال آنها میتوانند در شب چراغها را روشن و در روز آنها را خاموش نمایند.
در حال حاضر برای انجام این کارها بیش از ۷ هزار ابزار مختلف در بازار وجود دارد که هر کدام از آنها کاربرد جداگانهای دارند و برای کنترل قسمتهای مختلف ساختمان هوشمند به کار میروند.
کاربرد پروتکل KNX در ساختمانهای مختلف
پروتکل KNX یک استاندارد کاملا باز برای هوشمند سازی خانهها و ساختمانهای مختلف است. در آن رابط کاربری یکنواخت و راحتی برای هوشمند سازی خانه وجود دارد. به همین دلیل استفاده از آن برای هوشمند سازی تمام ساختمانها اعم از مسکونی، تجاری و یا صنعتی رایج است. شما به کمک این پروتکل میتوانید تعداد زیادی از برنامهها، دستگاهها و سیستمها را به هم مرتبط کرده و آنها را کاملا مطابق با نیاز خود کنترل نمایید.
شما به کمک پروتکل KNX میتوانید بخشهای مختلفی از ساختمان را مدیریت کنید و با استفاده از سیستم کنترل از راه دور میزان نور در محیط را کنترل نمایید. به عنوان مثال اگر میزان نور در خانهای زیاد باشد در این صورت پردهها را به صورت خودکار بسته و در صورت تاریکی آنها را کنار میزند. این کار هر چند که ساده به نظر میرسد؛ اما وقتی که شما در خانه نیستید یا قصد مسافرت برای چند روز در خارج از شهر را دارید آنگاه به اهمیت و کاربرد آن پی خواهید برد.
پروتکل KNX میتواند سیستم گرمایشی و سرمایشی در خانه را به صورت مداوم کنترل نماید تا از هدر رفتن میزان زیادی از انرژی به خصوص در ساعات اوج مصرف جلوگیری نماید؛ بنابراین اگر شما در ساختمان خود از سیستم مدیریت KNX استفاده کرده باشید خیالتان از امنیت خانه راحت باشد؛ زیرا شما میتوانید خانه خود را از هر جایی که هستید کنترل نمایید.
خوب است بدانید که پروتکل KNX میتواند زمان اوج مصرف انرژی را تشخیص دهد و به راحتی در این ساعات کل سیستم هوشمند در خانه شما را مدیریت نماید. استفاده از این پروتکل کیفیت خوبی دارد و میتواند طول عمر مفید بالایی داشته باشد. در حال حاضر کارشناسان شرکت انیپکو به عنوان یکی از نمایندگان این مجموعه میتوانند این پروتکل را با رعایت تمام استانداردهای لازم در ساختمانهای شما اجرا کنند تا با استفاده از گوشی یا تبلت هوشمند خود تمام تجهیزات را به راحتی مدیریت کنید.
مزایای استفاده از پروتکل KNX در هوشمند سازی ساختمان
- در پروتکل KNX تجهیزات مختلف را به کمک اینترنت اشیا مدیریت میکنند که امکان بروز رسانی آنها بسیار آسان است.
- انعطافپذیری پروتکل KNX بسیار بالا است. به طوری که شما میتوانید به راحتی روی تجهیزات هوشمند خود برنامهنویسی کرده و آنها را به شکل دلخواه تغییر دهید.
- شما در پروتکل KNX میتوانید از تمام تجهیزات هوشمند سازی خانه با هر برند و جنسی استفاده نمایید. در واقع امکان ترکیب شدن KNX با سیستمهای دیگر وجود دارد.
- امکان برطرف کردن کلیه چالشها و مشکلات هوشمند سازی خانه در پروتکل مطابق با معیارهای مشتریان وجود دارد.
- در حال حاضر پروتکل KNX نهایت امنیت را در میان پروتکلهای دیگر دارد. به همین دلیل شما میتوانید آن را با خیال راحت نصب و راهاندازی کنید. سیستم امنیت پروتکل KNX از طریق نرمافزار KNX Secure در سیستم اصلی تعبیه شده است.
- شما میتوانید پروتکل KNX را خیلی راحت و آسان نصب نمایید.
خلاصه
سیستم هوشمند KNX یکی از پروتکلهای بیسیمی است که شما میتوانید آن را برای هوشمند سازی ساختمانها استفاده نمایید. این پروتکل استانداردهای بینالمللی خاصی را در راهاندازی تجهیزات هوشمند خود رعایت میکند که میتواند امنیت ساختمان شما را تامین کند. شما به وسیله پروتکل KNX میتوانید تمام تجهیزات را از راه دور کنترل نمایید و از هر گونه تجهیزاتی با هر برندی یک شبکه یکپارچه ایجاد و مدیریت کنید. در حال حاضر این پروتکل از سه اجزای اصلی سنسورها، عملگرها و کنترلکننده تشکیل شده است که با دریافت داده، آنها را تجزیه و تحلیل کرده و در نهایت دستورات لازم را به آنها ارسال میکند. استفاده از این پروتکل بهترین و به صرفهترین گزینه برای هوشمند سازی خانه شما است که کارشناسان انیپکو با بیش از چندین سال تجربه میتوانند در این زمینه شما را راهنمایی کنند.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
مقالات مرتبط
- سیستم هایBMS
- کنترل روشنایی ساختمان هوشمند
- مزایا و معایب پروتکل WiFi برای خانه هوشمند
- فواید داشتن خانه هوشمند
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.