سرفصل مقاله

چیلر چیست

چیلر و انواع چیلر چیست و چگونه کار میکند؟

0

چیلر چیست؟ این روزها برای ایجاد هوای مطبوع و خنک در مکان‌های مختلف مانند ساختمان‌های مسکونی، اداری و مکان‌هایی مانند هتل‌ها از چیلر استفاده می‌شود. البته وسایل سرمایشی دیگری مانند کولر، داکت اسپلیت و بسیاری از موارد دیگر نیز وجود دارند.

اما هیچ کدام از این موارد کارایی چیلر را نداشته و به همین دلیل، این روزها از این تجهیزات برای سرمایش به وفور در ساختمان‌های مسکونی، تجاری و مکان‌های مختلف استفاده می‌شود. اگر شما هم می‌خواهید در مورد این تجهیزات اطلاعات بیشتری به دست آورید، ادامه این مقاله را از انیپکو دست ندهید.

چیلر چیست؟

نام دیگر چیلر سردکن است. درواقع، این سردکن نوعی دستگاه بوده که گرمای سیالاتی مانند آب را جذب می‌کند. پس از جذب گرمای سیالات، این مایع خنک، برای کاهش دما و خنک‌کردن هوا و یا دستگاه‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این مایع معمولاً به حالت سیکل درون یک مبدل حرارتی جریان پیدا می‌کند. در حقیقت چیلر با انتقال گرما از یک بخش به بخش دیگر، جریان آب را برای مصارف خانگی و صنعتی خنک می‌کند. چیلرها براساس نوع عملکرد خود به دو دسته چیلر تراکی و جذبی تقسیم می‌شوند.

نحوه ساز و کار چیلر

ساز و کار چیلر چیست؟ این نوع از هواساز بر مبنای تبخیر عمل می‌کند. با توجه به این موضوع دستگاه باید با دریافت گرما آن را به سرما تبدیل کند. در حقیقت، در این تجهیزات با پایین آمدن فشار، عملیات تبخیر در دماهای پایین به خوبی انجام خواهد شد. در مجموع در پاسخ به این سؤال که ساز و کار چیلر چیست باید گفت که کارکرد اصلی آن، پایین آوردن دمای آب و خنک‌کردن آن است.

 کاربرد چیلر چیست؟

از مهمترین کاربردهای چیلر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تهویه مطبوع: تهویه مطبوع در ساختمان‌های مسکونی و اداری و حتی مجتمع‌های بزرگ از اهمیت زیادی برخوردار است. در پاسخ به این سوال که یکی از مهمترین کاربردهای چیلر چیست باید گفت چیلر وظیفه سردکردن آب را بر عهده دارد. اما چرا این آب باید سرد شود؟ برای انتقال به وسایل سرمایشی مانند فن کویل‌ها و هواسازها برای خنک‌سازی فضای داخلی ساختمان و مراکز صنعتی. درحقیقت برای این که وسایل سرمایشی بتوانند در تابستان هوا را سرد کنند باید حتماً آب توسط چیلر سرد شود.
  • مصارف صنعتی: در مراکز صنعتی بسیاری از تجهیزات و دستگاه‌ها به سرعت داغ شده و این بسیار خطرناک است. برای کاهش دمای این دستگاه‌ها معمولاً از سیستم‌های سرمایشی مخصوص استفاده می‌شود. از مهمترین این تجهیزات می‌توان به جوشکاری، ریختگری، فلزکاری و بسیاری از کارهای دیگر اشاره کرد.

 آشنایی با مزایای استفاده از چیلر

مزایای استفاده از چیلر چیست؟ وسایلی مانند داکت اسپلیت‌ها نیز برای سرمایش مورداستفاده قرار می‌گیرند. اما مزایای استفاده از چیلر بسیار بیشتر از سایر وسایل سرمایشی است. در ادامه با این مزایا آشنا می‌شوید.

  1. این تجهیزات را می‌توانید در ساختمان‌های کوچک نیز به کار ببرید. تراس، حیاط و یا پشت بام بهترین مکان‌ها برای نصب این تجهیزات به‌شمار می‌روند
  2. در صورت بالا بودن متراژ می‌توانید مانند chiller ac system  را خریداری کنید
  3. از طریق چیلر شما قادر به تنظیم دمای مطلوب برای سرمایش و گرمایش اتاق‌های خود به صورت جداگانه هستید
  4. از مهمترین مزایای چیلر خانگی می‌توان به قراردادن یک فنکویل در هر اتاق و وصل آن‌ها به چیلر مرکزی اشاره کرد
  5. چیلر بهترین انتخاب برای تهویه هوای مطبوع مکان‌هایی مانند سالن‌های ورزشی، سینماها، مراکز صنعتی به‌شمار می‌رود
  6. مصرف برق و هزینه انرژی در این کولرها بسیار پایین بوده و هزینه‌های شما با نصب این تجهیزات به‌شدت کاهش می‌یابد
  7. هوای سرد تولید شده توسط چیلرها پیش از خروج از آن‌ها توسط فیلتر تصفیه می‌شوند

انواع چیلر کدامند؟

انواع چیلر

تقسیم‌بندی انواع چیلر باتوجه به سیکل کاری و روند تولید سرما، به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی صورت می‌گیرد. در چیلرهای جذبی، از انرژی حرارتی و در چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی سرما تولید خواهد شد. در ادامه در مورد این چیلرها اطلاعات کاملی به دست می‌آورید.

  1. چیلر تراکمی: این نوع از تجهیزات خود شامل دو دسته کلی با توجه به نوع کمپرسور و نوع کندانسور است
  2. چیلر جذبی: این چیلرها شامل دو دسته، تک اثره و دو اثره هستند

 آشنایی با چیلر تراکمی و نحوه کار آن

این نوع از تجهیزات برای تغذیه از دستگاه کمپرسور استفاده می‌کند؛ به همین دلیل، به این چیلرها چیلر برقی گفته می‌شود. از مهمترین قسمت‌های این نوع از تجهیزات می‌توان به اواپراتور، کندانسور، کمپرسور و شیر انبساط اشاره کرد.

برای عملکرد این نوع از چیلر، ابتدا گاز به‌وسیله کمپرسور متراکم و فشرده شده و بعد از آن افزایش فشار و دما به کندانسور وارد و به‌وسیله آب یا هوای محیط، گرمای آن از دست رفته و پس از خنک‌شدن، تبدیل به مایع خواهد شد. پس از آن، این مایع وارد اواپراتور می‌شود. این کاهش فشار سبب تبخیر مایع خواهد شد. در نهایت، مایع سردکننده باعث ایجاد برودت خواهد شد. بعد از آن گاز ناشی از تبخیر، به کمپرسور هواساز منتقل و این چرخه تکرار خواهد شد.

چیلر تراکمی بر اساس کمپرسور

این نوع از تجهیزات از چند کمپرسور تشکیل شده که نوع کمپرسور انتخابی براساس، شرایط اقلیمی، نوع مایع یا مبرد مصرفی، نوع نیاز شما از چیلر تعیین خواهد شد. این نوع چیلرها شامل موارد زیر هستند:

  1. چیلر تراکمی اسکرو
  2. چیلر تراکمی با سانتریفیوژ
  3. چیلر تراکمی رفت و برگشتی
  4. چیلرهای تراکمی با اسکرال Scroll

 آشنایی با تفاوت کولر آبی و چیلر

یکی از مهمترین سوالاتی که ذهن افراد را به خود مشغول می‌کند این است که کولر آبی و چیلر چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ در ادامه به این موارد میپردازیم.

  • تفاوت در نوع عملکرد: در کولر آبی، روش تبخیری برای ایجاد سرمایش مورداستفاده قرار می‌گیرد؛ در حالی که در چیلر برای تولید سرما، سیکل تبرید تراکمی به کار می‌رود.
  • توانایی کنترل رطوبت: استفاده از کولر آبی باعث افزایش رطوبت شده و به همین دلیل پیشنهاد می‌شود از کولر آبی برای مناطق مرطوب استفاده نشود. اما چیلر نه‌تنها رطوبت محیط را زیاد نکرده، بلکه باعث کاهش رطوبت محیط نیز می‌شود.
  • تفاوت در متراژ: کولرهای آبی تنها فضاهایی با متراژ کمتر از ۱۰۰ متر را خنک می‌کنند؛ در حالی که چیلرها فضاهای بسیار بزرگ را خنک کرده و تولید سرما می‌کنند.

چرا باید از چیلر خانگی و صنعتی استفاده کنیم؟

مهمترین دلایل استفاده از چیلر خانگی و صنعتی عبارتند از:

  1. عدم نیاز به فضا و تاسیسات زیاد برای نصب
  2. دارای کارایی بالا برای محیط‌ها بسیار بزرگ
  3. صرفه‌جویی در انرژی و هزینه‌های برق
  4. دارای طول عمر بالا

خلاصه

این روزها از وسایل سرمایش زیادی برای خنک‌کردن دمای محیط استفاده می‌شود. یکی از این تجهیزات چیلر است. این تجهیزات برای خنک کردن دمای محیط و تهویه مطبوع به کار می‌روند. همچنین از آن می‌توان در ساختمان‌های مسکونی و اداری استفاده کرد.

همچنین برای خنک کردن دستگاه‌های صنعتی مانند دستگاه جوشکاری و سایر دستگاه‌ها در مراکز صنعتی باید آن را به کار برد. چیلر برای تغییر دما و ایجاد سرما در محیط‌های بزرگ بهترین انتخاب به‌شمار می‌رود. همچنین این وسیله به‌دلیل تولید رطوبت کمتر، یک انتخاب عالی برای مکان‌هایی با رطوبت بالا است.

مطالب مرتبط

دریافت مشاوره رایگان

تلفن های تماس: 3-22249800-021

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با ما در تماس باشید!

شماره تماس:

021-22249800-3

پست الکترونیکی

info@anipco.com

مشاوره تلفنی رایگان

همین الان، اطلاعات تماس خود را وارد نمایید.