بررسی انواع هوشمند سازی ساختمان
بر اساس بررسیهای صورت گرفته و شواهد موجود امروزه شاهد استفاده از سیستمهای هوشمند بسیاری در حوزه ساختوساز هستیم. استفاده از سیستمهای هوشمند در ساختمانسازی به طور شگفتانگیزی در کیفیت و امنیت ساختمان به وجود آمده تاثیر دارد. استفاده از انواع هوشمند سازی ساختمان این امکان را فراهم میآورد تا مکان ایجاد شده با مصرف کمترین انرژی توسط سیستمهای هوشمند بهترین عملکرد را داشته باشد.
تجهیزات بسیار زیادی در بازار برای هوشمندسازی ساختمانها وجود دارند ولی به دلیل آن که این کار بسیار تخصصی است باید توسط متخصصان ویژهای انجام شود. در این مقاله همه چیز را درباره انواع هوشمند سازی ساختمان بررسی خواهیم کرد.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
بررسی انواع هوشمند سازی ساختمان
انواع هوشمند سازی ساختمان همچون سیستمهای دیگر در دو نوع بدون سیم و با سیم تولید میشوند. استفاده از هر یک از این سیستمها مزایای خاصی را به دنبال دارد. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که تجهیزات هوشمندسازی ساختمان باید باتوجه به مکانی که قصد نصب سیستم در آن را داریم باید به صورت ویژهای انتخاب شوند تا بهترین عملکرد را داشته باشند.
آیا به عنوان فردی که قصد هوشمندسازی ساختمانی را دارید تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که کدام یک از سیستمهای هوشمند بی سیم و با سیم برای هوشمندسازی ساختمان بهترین گزینه هستند؟ در پاسخ به این سوال بهتر است که در ابتدا با کلیاتی از این سیستمها آشنا شویم.
در سیستمهای هوشمند سیمدار تمام فرمانهایی که سیستمهای هوشمند همچون پریزهای برق، لامپها و غیره دریافت میکنند توسط سیمهایی مخصوص به آنها منتقل میشود. استفاده از سیستمهای هوشمندسازی ساختمان سیمدار به فضای بیشتری نیاز دارد ولی امکان ایجاد هر نوع مشکل در آن به حداقل خواهد رسید.
سیستمهای بیسیم ساختمان که پس از نوع سیمدار تولید و در بازار عرضه شدند بدون هیچ تجهیز اضافهای عملیات فرماندهی به ادوات را انجام میدهند. در واقع وظیفه انتقال فرمان به ادوات هوشمندسازی ساختمان به جای سیم توسط امواج خاصی انجام میگیرد. پیشنهاد می کنیم مقاله اتوماسیون اداری را مطالعه کنید.
تجهیزات هوشمند ساختمان
تجهیزات هوشمند ساختمان شامل موارد مختلفی میشوند. تمام این تجهیزات برای شروع به کار از انرژی استفاده میکنند. همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیستمهای هوشمند ساختمان برای شروع به کار نیازمند یک فرمان خاص هستند که باتوجه به انواع سیستم های هوشمند ساختمان دستورات فوق به وسیله سیم یا امواج رادیویی به آنها انتقال داده میشود.
تجهیزات هوشمند که در ساختمانها بکار برده میشود شامل مواردی همچون پریزهای برق، لامپها، انواع حسگرها، آیفون، درب پارکینگ و غیره هستند. برخی از تجهیزات هوشمندسازی ساختمان از نوع با سیم شامل S-bus، Mod-bus و غیره میشود. پیشنهاد می شود مقاله کنترل روشنایی را مطالعه کنید.
تفاوت انواع هوشمند سازی ساختمان با یکدیگر
برای درک بهتر انواع هوشمند سازی ساختمان بهتر است تفاوتهای کلی آنها را درک کنیم. در ادامه تفاوت سیستمها هوشمند بی سیم و با سیم را بررسی میکنیم.
- قیمت سیستمهای هوشمندسازی ساختمان در نوع بیسیم در اکثر مواقع بیشتر از نوع بدون سیم است زیرا تکنولوژی بکار برده شده در آن قویتر است.
- در سیستمهای هوشمندسازی ساختمان بیسیم فضای بیشتری برای نصب موردنیاز خواهد بود؛ زیرا تمام اتصالات مدار فرمان و ادوات مختلف به وسیله سیمهایی مخصوص به یکدیگر متصل میشوند.
- سیستمهای هوشمندسازی ساختمان با سیم را برخلاف نوع بی سیم آن نمیتوان ارتقا داد؛ به همین دلیل در صورت استفاده از آن باید هر چند سال یکبار نسبت به تعویض آن اقدام کرد.
- طول عمر سیستمهای بیسیم به دلیل امنیت پایین آن بسیار کمتر از سیستمهای با سیم است.
- مصرف انرژی در سیستمهای هوشمندسازی ساختمان بی سیم نسبت به نوع دیگر آن بسیار بالا است.
هزینه، یکی از موارد مهم برای هوشمندسازی ساختمان
یکی از موارد بسیار مهمی که برای هوشمندسازی ساختمان باید مورد بررسی قرار گیرد، شامل هزینه لازم برای آن میشود. هزینه استفاده از انواع سیستم های هوشمند ساختمان باتوجه به مدل سیستم موردنظر بسیار متغیر خواهد بود.
برای مثال همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم هزینه سیستمهای بی سیم در اغلب موارد بیشتر از نوع با سیم خواهد بود. یک مورد بسیار مهم دیگر درباره هزینه استفاده از سیستم هوشمندسازی ساختمان مربوط به میزان نیاز مکان موردنظر به ادواتی همچون پریز، لامپ و غیره است.
هر چه میزان بیشتری از تجهیزات فوق در یک ساختمان موردنیاز باشد صددرصد هزینه استفاده سیستم هوشمندسازی در آنها افزایش خواهد یافت. موارد دیگری که در قیمت هوشمندسازی ساختمان تاثیر گذار است، نوع سیستمهای بکار برده شده در مکان موردنظر خواهد بود.
هرچه میزان استفاده از ادواتی همچون لرزشگیر ساختمان، آژیر حرارت، آژیر دود و غیره بیشتر شود، هزینه استفاده از انواع هوشمند سازی ساختمان نیز رشدی رو به بالا را تجربه خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پروتکل شبکه ساختمان به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
مزایای استفاده از انواع هوشمند سازی ساختمان
استفاده از انواع هوشمند سازی ساختمان مزایای بسیار زیادی را به دنبال دارد. در واقع استفاده از سیستمهای هوشمندسازی ساختمان کیفیت ادوات مختلف ساختمان همچون پریز، لامپها و غیره را افزایش خواهد داد.
در این بخش بهترین مزایای استفاده از انواع هوشمند سازی ساختمان را بررسی خواهیم کرد.
- استفاده از سیستمهای هوشمندسازی ساختمان باعث میشود تا انرژی که توسط ادوات مختلف همچون لامپها استفاده میشود به کمترین میزان ممکن کاهش پیدا کند.
- سیستمهای هوشمند استاندارد باعث افزایش طول عمر ادوات برقی ساختمان خواهند شد. این سیستمها دستورات را در زمان مناسب به ادوات مختلف رسانده و از ورود ولتاژ زیاد به قطعات مختلف بکار برده شده در ادوات جلوگیری خواهد کرد.
- افزایش ایمنی ادوات مختلف ساختمان از دیگر مزایایی است که استفاده از سیستمهای هوشمند به دنبال دارد. افزایش ایمنی ادوات مخلتف ساختمان توسط سیستمهای هوشمند سازی در واقع با جلوگیری از کار ادوات مختلف در زمانهای غیر مناسب اتفاق میافتد.
- انواع سیستم های هوشمند سازی ساختمان بسیاری از هزینههای مربوط به انرژی را کاهش میدهند. در واقع سیستم فرمان در صورت نیاز به کار ادوات مختلف دستورات را توسط سیم یا امواج رادیویی به آنها ارسال میکند و مانع از مصرف مازاد انرژی در آنها میشود.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
خلاصه
در این مقاله سعی کردیم اهمیت بالای سیستمهای هوشمندسازی را در ساختمانها توضیح دهیم. امروزه با پیشرفت تکنولوژی از بهترین انواع هوشمند سازی ساختمان برای عملکرد بهتر ادوات نصب شده در آن استفاده میشود. استفاده از سیستمهای هوشمند این امکان را ایجاد خواهد کرد که ادوات مختلف از کمترین میزان انرژی برای شروع به کار خود استفاده کنند.
همچنین باید به این نکته اشاره کرد که سیستمهای هوشمند سازی ساختمان دارای دو نوع بی سیم و با سیم هستند که هر یک از آنها ویژگیهای خاصی را در خود جای دادهاند. با توجه به شواهد موجود استفاده از سیستمهای با سیم به فضای بیشتری برای نصب نیاز دارد. خطای سیستمهای هوشمند با سیم نسبت به نوع بی سیم بسیار کمتر است. سیستمهای هوشمند سازی با سیم هر چند سال یکبار نیاز به سرویس و حتی تعویض دارند؛ زیرا قابلیت بروزرسانی نخواهند داشت.
مقاله هوشمند سازی ساختمان بسیار جامع و کامل بود . ممنون از شما