اشنایی با انواع پروتکل هوشمند سازی ساختمان
آیا با خانههای هوشمند و پروتکل هوشمند سازی ساختمان آشنایی دارید؟ ما می خواهیم در این مقاله به انواع پروتکل هوشمند سازی ساختمان بپردازیم. با ما همراه باشید.
خانههای هوشمند به خانهها و ساختمانهایی اشاره دارد که شما میتوانید لوازم و دستگاههای درون آن را از راه دور هم کنترل کنید. در این خانهها یا ساختمانها، تمامی لوازم به اینترنت متصل هستند؛ در نتیجه شما آنها را با هر دستگاهی از جمله گوشی هوشمند خود میتوانید کنترل کنید.
اتصال به اینترنت در این دستگاهها به کاربر این امکان را میدهد تا بتواند امنیت خانه و مواردی مانند دما، نور یا حتی سینمای خانگی را کنترل کند. همه این دستگاهها و کاربر از طریق اینترنت به یکدیگر متصل هستند.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
آشنایی با عملکرد ساختمان های هوشمند
تمامی دستگاهها و لوازمی که در خانههای هوشمند وجود دارند، به یک شبکه اینترنت مرکزی متصل هستند و کاربر میتواند از طریق یک دستگاه مرکزی به آن دسترسی داشته باشد.
گوشی هوشمند، لپتاپ، تبلت یا حتی کنسولهای بازی جزو ابزارهایی هستند که میتوانید به دستگاهها متصل کنید. تلویزیونها، قفل در، ترموستات، دوربین، چراغ، یخچال و همه وسایل اینچنینی جزو دستگاههایی هستند که میتوانید از راه دور آنها را کنترل کنید.
از ویژگیهای این لوازمخانگی این است که میتوانید آن را با برنامه زمانی مدنظر خود تطبیق یا برنامه موجود را تغییر دهید.
بهعنوانمثال اگر سیستم روشنایی شما هوشمندسازی شده باشد، میتوانید در مصرف برق صرفهجویی کنید.
از طرف دیگر، اگر سیستم اتوماسیون منزل شما نیز هوشمند باشد، درصورتیکه هرگونه حرکتی در منزل احساس شد، به شما گزارش میشود. در این صورت از وقوع اتفاقاتی مانند سرقت جلوگیری میشود. برخی دیگر از سیستمها بهگونهای تنظیم شدهاند که بهصورت خودکار با آتشنشانی یا پلیس تماس میگیرند. از این سیستم میتوان در هوشمند سازی هتل یا هوشمند سازی بیمارستان نیز استفاده کرد.
از خانه های هوشمند چه انتظاری دارید؟
حال که با مفهوم ساختمانهای هوشمند آشنا شدید، وقت آن است که بدانید در ساخت این ساختمانها از کدام پروتکل های هوشمند سازی ساختمان باید استفاده کرد.
البته باید بدانید که هیچ استاندارد دقیقی برای هوشمندسازی ساختمان وجود ندارد. اما در اکثر خانهها و ساختمانها، ویژگیهای مشترکی برای سیستم هوشمند خانه وجود دارد که در ادامه آنها را ذکر میکنیم. برای هر کاری تجهیزات مختص آن نیاز است. برای هوشمند سازی هم ، همچنین است.
-
سیستم های اصلی ساختمان را کنترل کنید
یکی از اصلیترین پروتکل های هوشمند سازی ساختمان این است که سیستمهای اصلی ساختمان را هوشمند کنید. سیستمهایی که باعث افزایش ایمنی، کارایی یا حتی راحتی برای ساکنین ساختمان شود از این دسته سیستمها هستند.
تهویه مطبوع، آتشنشانی، ایمنی جانبی، آلارم یا هر سیستم دیگری که در این زمینه وجود دارند، میتوانند هوشمند شوند. بهترین شرکت های هوشمند خانگی در ایران، میتوانند لیست دقیقتری از این سیستمها را در اختیارتان قرار دهند. برای آشنایی با پروتکل آشنایی با پروتکل BACnet مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
-
وظایف پیچیده مدیریتی را تسهیل کنید
خانهای که هوشمند شده است، باید به نحوی برنامهریزیشده باشد که بتواند برنامههای از پیش تعیین شده، برنامههای متغیر و بر اساس شرایط ایجاد شده و برنامههای اضطراری را به بهترین نحو سازماندهی و مدیریت کند. شرکت امیرکبیر میتواند این سیستم را در اختیار شما قرار دهد.
-
آیا سیستم های متعدد با یکدیگر هماهنگ عمل می کنند؟
برخی از شرکتها مانند نمایندگی شرکت برکر در ایران، میتواند این ویژگی را در اختیارتان قرار دهد. این ویژگی بدان معنا است که در یک ساختمان هوشمند، چندین سیستم که به اینترنت متصل هستند و هوشمند عمل میکنند، همزمان و به طور هماهنگ با یکدیگر عمل کنند.پیشنهاد می شود مقاله مزایای ساختمان هوشمند را مطالعه کنید.
برای آشنایی با پروتکل شبکه ساختمان مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
-
از سیستم خود گزارش دریافت کنید
از وظایفی که نمایندگی Berker در ایران دارد، این است که اطلاعات و گزارشهایی از شیوه اتصال و عملکرد سیستمها در اختیارتان قرار میدهد.
در واقع این اطلاعات وظیفه دارند تا نظارت شما را بر عملکرد دستگاهها تسهیل کنند. این گزارشها میتوانند بهصورت ایمیل به دست شما برسند. از طرفی هم گزارشات میتوانند جامع باشند، هم میتوانید آنها را سفارشی و شخصیسازی کنید. از طرفی این سیستم میتواند با تمام افراد ذینفع در ارتباط باشد.
پروتکل خود را انتخاب کنید
در اوایلی که این سیستم جامع در بازار موجود بود، هر تولیدکننده پروتکل های هوشمند سازی ساختمان مخصوص به خود را داشت.
آنچه حاصل میشد این بود که فقط میتوانستید از محصولات همان شرکت استفاده کنید. اما امروزه شرکتها تلاش میکنند تا با تولید لوازم منبع باز، بتوانند این محدودیت را از میان بردارند؛ به همین دلیل تمامی مشترکان میتوانند از دو پروتکل محبوب استفاده کنند. بیایید با این دو پروتکل آشنا شویم. پیشنهاد می شود مقاله آموزش هوشمند سازی ساختمان را مطالعه کنید.
-
BACnet
این پروتکل، پروتکلی منبع باز است که هیچ ارتباطی با فروشنده یا تولیدکننده ندارد. طراحی این پروتکل برای HVAC و BAS انجام شده است. این زبانها انعطافپذیر و جامع هستند. از طرف دیگر کنترل مواردی مانند روشنایی، دسترسی یا اعلام حریق از طریق این سیستمها انجام میشود.
این زبان تقریباً توسط اکثر سازندگان اصلی مانند شرکت برکر پشتیبانی میشود و تأییدیه از مؤسسه استاندارد امریکا را نیز به همراه دارد. شرکت امیرکبیر بهعنوان نمایندگی برکر در ایران نیز این امکان را در اختیار مشتریان قرار میدهد.
اگر به دنبال کسب اطلاعات در زمینه سنسور حضور افراد هستید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
-
LonWorks
پلتفرمی که توسط این شبکه پشتیبانی میشود در ابتدا توسط Echelon Corporation به وجود آمد. اما امروزه در اکثر کشورها نیز از آن استفاده میشود. درست است که این پروتکل نیز بخشی از پروتکل قبلی بهحساب میآید. اما در واقع از روش ارتباطی متفاوتی استفاده میکند که با دستگاههای مبتنی بر BACnet قبلی سازگار نیست. پروتکل ارتباطی که توسط این شبکه ایجاد میشود، بهصورت آزاد توزیع میشود و استفاده از تراشه شرکت Echelon در همه دستگاههای مورداستفاده لازم و ضروری است. پیشنهاد می شود مقاله تکنولوژی ساخت و ساز را مطالعه کنید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
خلاصه
اگر تصمیم دارید ساختمانهای خود را هوشمندسازی کنید، باید بدانید که از کدام یک از پروتکل هوشمند سازی ساختمان استفاده میکنید و کدام یک بیشتر مناسب شما هستند. سپس با مراجعه به بهترین شرکتهای هوشمندسازی خانگی در ایران، بهترین گزینه را انتخاب و در منزل خود یا هر مکان دیگری که نیاز دارید از آن استفاده کنید.
امروزه هتلها و بیمارستانها اتاقهای خود را با این ویژگی در اختیار مشترکان قرار میدهند. دستگاههای قدیمی به اینترنت متصل میشوند و شما میتوانید آنها را از طریق هاب یا بلندگوی متصل به نت، کنترل کنید و دستورات لازم را ارائه دهید. برای صرفهجویی در حاملهای انرژی یا ایمنی بیشتر، عجله کنید.
از پروتکل های هوشمندسازی ساختمان کدوم عملکرد بهتری داره ؟