تفاوتهای پروتکل KNX و S-bus در خانه هوشمند
در هوشمند سازی خانه از پروتکلهای مختلفی استفاده میکنند که نوع این پروتکلها تاثیر زیادی در هزینه اجرای آنها، نحوه اجرا، امکانات قابل هوشمند سازی ساختمان، مدت زمان اجرا و غیره دارند. در حال حاضر شما از پروتکلهای زیادی میتوانید برای هوشمند سازی خانه خود استفاده کنید که KNX و S-bus از جمله آنها هستند. این پروتکلها از پروتکلهای رایجی هستند که در ادامه در مورد آنها و تفاوتهای KNX و S-bus صحبت خواهیم کرد تا شما بتوانید انتخاب درستی داشته باشید. بعد از آن بتوانید در مورد نصب این پروتکلها در هوشمند سازی خانه با کارشناسان آنیپکو صحبت نمایید.
پروتکل KNX در هوشمند سازی خانه
برای هوشمند سازی خانه در روش بیسیم برای برقراری ارتباط در میان اجزای مختلف ساختمان از پروتکلهایی استفاده میکنند که پروتکل KNX (Konnex) یکی از آنها است. استفاده از این پروتکل در سالهای اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده است. در حال حاضر KNX یک استاندارد بینالمللی است که شما در آن میتوانید خانه خود را به سیستم باز هوشمند سازی کنید. استفاده از این پروتکل یک فناوری پایداری است که میتواند مصرف انرژی در خانه را ۶۰ درصد کاهش دهد. پروتکل KNX استانداردهای بینالمللی ISO/IEC 14543-3، استاندارد اروپا EN 50090 CEN EN 13321-1 و استاندارد چین GB/T 20965 دارد و مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
مزایا استفاده از پروتکل KNX در هوشمند سازی خانه
همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم استفاده از پروتکل KNX نسبت به پروتکلهای دیگر، بهینهسازی شده است و نسبت به آنها ۶۰ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی میکند. این کار معمولا به خاطر بالا بودن سرعت انتقال دیتا، کاهش هزینه سیمکشی، بهینه مصرف انرژی و اجباری بودن تاییدیه کیفیت آن است. شما در پروتکل KNX میتوانید از تجهیزات هوشمند سازی مختلفی در ساختمان خود استفاده کنید. لذا شما مجبور نیستند در این روش از یک برند برای محصولات خود استفاده نمایید.
یکی از مزایای دیگر پروتکل KNX این است که شما در صورت لزوم میتوانید در آن برنامهنویسی کنید و سناریوهای مختلفی را تعریف کنید. به طوری امکان تغییرات در نحوه ارتباطگیری آن با اجزای مختلف وجود دارد. این ویژگی KNX باعث شده است کارشناسان آنیپکو هوشمند سازی خانه را کاملا طبق علایق مشتریان خود راهاندازی کنند.
با داشتن پروتکل KNX شما میتوانید آن را در گوشیهای هوشمند پیادهسازی کرده و کل ساختمان را به کمک آن مدیریت کنید. این پروتکل ارتباطی در حال حاضر قادر است دیتا را با سرعت ۹۶۰۰ bps در بین اجزای مختلف ساختمان انتقال دهد و عکسالعمل بالایی را نیز دریافت کند. یکی دیگر از مزیتهای KNX میتوان به عدم خرابی کل سیستم در صورت خرابی قسمتی از آن اشاره کرد. در واقع وقتی اگر تجهیزاتی در آن خراب شوند کل سیستم مختل نمیشوند.
خوب است بدانید که در حال حاضر از پروتکل KNX بیش از ۱۴۰ شرکت تولید کننده تجهیزات هوشمند سازی خانه در جهان پشتیبانی میکنند و سعی میکنند تجهیزات خود را مطابق با استانداردهای KNX تولید و روانه بازار کنند.
معایب استفاده از پروتکل KNX
استفاده از پروتکل KNX ضمن داشتن مزایای زیاد، معایبی نیز دارد که بزرگترین عیب آن قیمت بالای تجهیزات KNX میباشد. این ویژگی باعث شده است برخی از خریداران تجهیزات هوشمند سازی خانه از تجهیزات دیگری تهیه نمایند؛ اما به یاد داشته باشید که خرید تجهیزات هوشمند با قیمت بالا در ابتدای راهاندازی ساختمان باعث میشود در مدت زمان طولانی مصرف انرژی کاهش یافته و احتمال افزاش عمر مفید تجهیزات به دنبال داشته باشد. البته شما میتوانید این تجهیزات را با ارزانترین قیمت از شرکت آنیپکو به عنوان نماینده رسمی فروش تجهیزات هوشمند سازی خانه خریداری نمایید.
پروتکل ارتباطی S-bus در هوشمند سازی ساختمان
پروتکل S-bus یکی از پروتکلهای قدیمی در هوشمند سازی خانه است. این پروتکل در ابتدا برای مصرف صنعتی و کارخانهها مورد استفاده قرار میگرفت؛ اما در حال حاضر از آن در هوشمند سازی خانه نیز استفاده میکنند. در این روش از هوشمند سازی خانه باس های تمامی قطعات را با یک کابل (زوج سیم) به یکدیگر وصل میکنند و از پروتکل S-bus نیز برای تبادل دیتا و برقراری ارتباط میان این تجهیزات مختلف استفاده مینمایند. در واقع در پروتکل S-bus بین اجزای مختلف هوشمند سازی خانه سیمکشی وجود دارد که به آن باس میگویند. در این روش اگر شما قصد برقراری ارتباط میان اجزای مختلف خانه را داشته باشید. ابتدا داده را به دیتا تبدیل کرده و به صورت دیجیتالی در بستر باس یا همان کابل ارتباطی حرکت میدهید و به تجهیزات مختلف ارسال کرده و آنها نیز عکسالعمل لازم را از خود نشان میدهند.
در این سیمکشیها ضمن این که دیتا رد و بدل میشود از آن برای تامین برق تجهیزات هوشمند سازی نیز استفاده میکنند. سیم باس از جانب منبع تغذیه ۲۹ ولت برق نیاز دارد. در حالی که ولتاژ اسمی آن ۲۰ ولت است. با این مقدار جریان برق تمام تجهیزات پروتکل S-bus میتوانند بدون هیچ خطایی کار کنند.
مزایا استفاده از پروتکل S-bus
در بالا در مورد پروتکل S-bus و نحوه برقراری ارتباط در میان اجزای مختلف آن صحبت کردیم. در ادامه نیز قصد داریم در مورد مزیتهای این روش ارتباطی در هوشمند سازی خانه صحبت نماییم.
- استفاده از پروتکل S-bus یک روش کاملا قدیمی است که شما به وسیله آن میتوانید انواع نیازهای خود را در هوشمند سازی خانه تامین نمایید.
- قیمت خرید تجهیزات هوشمند سازی خانه S-bus ارزان است و شما میتوانید آن را به راحتی در آنیپکو خریداری نمایید.
معایب استفاده از پروتکل ارتباطی S-bus
استفاده از پروتکل هوشمند سازی خانه S-bus نیاز به سیمکشی طولانی دارد که شما در آن باید قسمتهای مختلف خانه را با یک زیرساخت کلی سیمکشی کنید. این کار به دقت و تمرکز بالایی نیاز دارد. همچنین در صورتی که یکی از تجهیزات یا ماژولهای خانه هوشمند خراب شوند، کل سیستم هوشمند سازی S-bus مختل میشوند و شما نمیتوانید از سیستم هوشمند سازی خانه استفاده نمایید.
یکی دیگر از معایب پروتکل S-bus این است که شما در آن نمیتوانید از تجهیزات هوشمند سازی با برندهای مختلف استفاده کنید. در واقع محدودیتهایی در این مورد وجود دارد که باید آنها را رعایت کنید. اگر شما خانه خود را به کمک پروتکل S-bus هوشمند سازی کنید نمیتوانید در صورت لزوم قطعات مختلف را در آن برنامهنویسی کنید و سناریوهای مختلفی را به آن تعریف نمایید. لذا امکان توسعه تجهیزات در آن سخت خواهد بود. دقت کنید که استفاده از سیستم هوشمند سازی S-bus مصرف انرژی زیادی دارد و در صورتی که تجهیزات در آن خراب شوند، تعمیر آنها بسیار سخت خواهد بود.
تفاوتهای میان پروتکل هوشمند سازی KNX و S-bus
با توجه به اطلاعات ذکر شده در بالا شما به راحتی میتوانید به تفاوتهای پروتکل KNX و S-bus پی ببرید و آنها را با هم مقایسه کنید. حال در ادامه به چند مورد از تفاوتهای KNX و S-bus اشاره میکنیم.
- در پروتکل S-bus شما باید سیمکشی کنید و زیرساختهایی را برای هوشمند سازی خانه اجرا کنید. در حالی که در KNX، هوشمند سازی خانه کاملا به صورت بیسیم است.
- در پروتکل S-bus شما به سختی میتوانید تجهیزات را برنامهنویسی، تعمیر و پشتیبانی کنید. در حالی که سیستم هوشمند سازی KNX انعطافپذیری بالایی دارد.
- قیمت تجهیزات سیستم هوشمند KNX نسبت به S-bus گرانتر است.
- هزینه نگهداری از تجهیزات S-bus نسبت به KNX گرانتر است.
- میزان مصرف انرژی در KNX نسبت به S-bus کمتر است.
خلاصه
افرادی که قصد هوشمند سازی ساختمان خود را دارند میتوانند با پروتکلهای مختلفی این کار را انجام دهند که در حال حاضر پروتکل KNX و S-bus از جمله رایجترین آنها هستند. پروتکل KNX به صورت بیسیم است که امکان مدیریت تجهیزات در آن بسیار آسان میباشد و شما به راحتی میتوانید شبکه را گسترش داده و تجهیزات را تعمیر نمایید. در حالی که در روش S-bus شما به سیمکشی نیاز دارید و باید یک زیرساخت کلی در ساختمان اجرا کنید.
لذا باید زمان بیشتری را برای راهاندازی سیستم هوشمند سازی خانه با پروتکل S-bus صرف کنید. در حالی که خرید تجهیزات آن ارزان است و شما نمیتوانید این تجهیزات را به راحتی با برنامهنویس توسعه دهید. لذا انعطافپذیری آنها بسیار پایین است. حال با توجه به مطالب ذکر شده شما میتوانید از پروتکلهای مختلفی برای هوشمند سازی خانه خود استفاده کنید و از کارشناسان آنیپکو ضمن خرید تجهیزات مدرن روز دنیا در خانه و ساختمان کمک بخواهید.
برای ارتباط با کارشناسان و مشاوران انیپکو میتوانید با شماره ۰۲۱۲۲۲۴۹۸۰۰ و ۳-۲۲۲۴۹۸۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.